Gaziantep’te Ne Yeme? Nerede Yeme? Gaziantep Baklavasını Nerede Bulabilirsin? | obilet.com

Gaziantep’in ismi geçtiğinde akla gelen ilk yemeklerin bu şehirde sıralanması hiç de zor değil. Biletinizi alır almaz aklınızda Ali Nazik, küşleme, baklava gibi o muhteşem lezzetlerle dolu hayaller oluşmaya başlıyor.

Gaziantep, gastronomi cenneti olarak sadece ülkemizde değil, dünya genelinde de büyük ilgi görüyor. Çünkü bu şehir, Türkiye’de UNESCO’nun ‘Yaratıcı Şehirler Bilim ve Kültür Ağı’na dahil olan iki şehirden birisi.
Hadi gelin, Gaziantep’te neler yenir, ne zaman yenir birlikte inceleyelim.

Liste hazırlanırken belirli bir sıralama yapılmamıştır.

1) Orkide Pastanesi


Antep peynirinden nohut piyazına, kahvaltı mezelerinden baharatlı kasap sucuğa kadar çeşitleri ile Orkide Pastanesi mükemmel bir serpme kahvaltı sunuyor. Ancak ‘Batma Kaymak’ ve katmer yemeden buradan ayrılmamayı kesinlikle tavsiye ederim.

Daha önce tatmadıysanız, ince açılmış sıcak lavaşın üzerine serilen fıstık ve bal ile hazırlanan batma kaymağın tadına bakmanızı kesinlikle öneririm.

2) Akşam Simit Fırını

Akşam Simit Fırını Antep YemekAkşam Simit Fırını Antep Yemek

Masaya gelen ‘standart’ kahvaltılıklar sizi hayal kırıklığına uğratmasın. Akşam Simit Fırını’nda Antep peyniriyle yapılmış börekler, nohut piyazı, Antep zeytini ve simit şeklinde açılmış çıtır katmer gibi gerçek lezzetler sizi bekliyor.

Farklı tatları denemeyi sevenler için Akşam Simit Fırını’nın çikolatalı simit katmeri de harika bir seçenek.

Akşam Simit Fırını Antep Yemek

Bununla birlikte, Akşam Simit Fırını’ndaki tuzlu hamur işi kahkeleri de kesinlikle denemeniz gereken lezzetlerden biri. Kahvaltıda tüketme fırsatını bulamadıysanız, bir kutu alıp gün içinde atıştırmalık olarak yanınıza alabilirsiniz.

3) Kahvaltım Şarküteri

Daha samimi bir kahvaltı ortamı arıyorsanız, doğru adres Kahvaltım Şarküteri olacaktır.

Kavurmalı ve pastırmalı yumurta gibi kahvaltılıklar sunan bu mekân, Paşa Dürüm adlı kalori bombasıyla dikkat çekiyor.

Lavaş ekmeği üzerine sürülen bolca taze kaymak, üzerindeki fıstık ve bal ile hazırlanan dürümü tatmadan geçmemenizi öneririm; Gaziantep’te bu tür bir lezzeti tatmak oldukça keyifli.

4) Güllüoğlu

Güllüoğlu denildiğinde akla ilk gelen baklava olsa da, buranın börekleri de oldukça meşhur.

Sıcaçık, çıtır çıtır bir börek ve yanında çay ile güne başlamak istiyorsanız, Almacı Pazarı’ndaki Güllüoğlu’na uğramanızı tavsiye ederim.

5) Tostçu Erol

Eğer tüm gün yemek yiyecekseniz ve kahvaltıda fazla abartmak istemiyorsanız, Antep’teki en hafif kahvaltı seçeneği tost olacaktır!

Sosyal medyada popülarite kazanan Tostçu Erol, farklı lezzetleri ile kahvaltınızı hızlıca tamamlayıp şehri keşfetmenize yardımcı olabilir.

6) Recep Usta

Güne Antep tarzı bir başlangıç yapmak isterseniz, nohut dürüm tercih edebilirsiniz.

Haşlanmış nohutu çeşitli baharatlarla tatlandırarak hazırladıkları bu lezzeti deneyebileceğiniz en iyi yerlerden biri Recep Usta.

7) Metanet Beyran Salonu

Gaziantep’te güne Antep usulü başlamak istiyorsanız, kuzu etli ve bol sarımsaklı bir tas Beyran da harika bir seçenek.

Sabah için birçok kişi için ağır gelebilir ancak Antep’liler Beyran’a hayran. Mükemmel bir kahvaltının ardından güzel bir Türk kahvesi ya da nefis bir menengiç kahvesi içmek isterseniz, Tahmis Kahvesi doğru adres olacaktır.

8) Tahmis Kahvesi

Tahmis Kahvesi Antep

1635 yılından beri Almacı Pazarı’nda misafirlerini ağırlayan Tahmis Kahvesi, Gaziantep’in en nostaljik mekanlarından biridir.

Kahvenizi yudumlarken, içeriye giren çalgıcılar sizi başlangıçta şaşırtabilir ama sonrasında davulun ritmine kapılmanız kaçınılmaz. Burada menengiç kahvesinin yanı sıra ayrıca hazmı kolaylaştıran zahter çayını da deneyebilirsiniz. Bence kahveyi boşverin, zahter çayı içerim diyorsanız günün daha tadılması gereken birçok lezzeti var.

9) Mağara Kafe

Turistik olmayan farklı bir mekan arıyorsanız, Tütün Han’ın içinde yer alan Mağara Kafe güzel bir alternatif olacaktır.

Özellikle yaz aylarında giderseniz buraya daha da hayran kalabilirsiniz. Dışarıda sıcak hava olsa bile mağaranın içi neredeyse serin.

10) İmam Çağdaş

İmam Çağdaş Antep

Gaziantep denilince akla gelen ilk yerlerden biri de İmam Çağdaş. Elbette Antep’in en eski aile işletmelerinden biri olan bu mekan, şu anda dördüncü kuşak tarafından işletiliyor.

Ali Nazik kebabı bence burada tadılması gereken kebaplardan biri. Bunun yanı sıra patlıcan kebabı, soğan kebabı, ince bulgurla yapılan simit kebabı ve yenilik olarak sunulan ‘yeni dünya kebabı’ gibi lezzetleri de tatmak mümkün.

Birden fazla tat deneyimlemek istiyorsanız, tatımlık olarak sunulan küçük porsiyonlardan seçebilir ya da karışık kebap siparişi vererek geniş bir lezzet yelpazesi deneyebilirsiniz.

İmam Çağdaş Antep Kebap

Ali Nazik kebabı dışında, İmam Çağdaş’ta tadabileceğiniz diğer lezzetler arasında patlıcan mevsiminde sunulan ‘söğürmeli lahmacun’, sürekli menüde yer alan soğanlı lahmacun ve kızarmış Antep peyniri ile yapılan ‘Antep peynirli ekmek’ bulunuyor.

İmam Çağdaş’ın imza lezzetleri arasında yer alan baklavalar, gelin bohçası, bülbül yuvası, şöbiyet ve kuş gözü fıstıklı dolama gibi şerbetli tatlılar damak çatlatıyor.
Gastronomi alanında büyük övgüler alan İmam Çağdaş, ağzı sulandıracak tatlılarıyla tam bir lezzet cenneti.

Havuç dilimi, klasik, kuru ve kare baklavalar gibi çeşitli tatlıların yanı sıra, bülbül yuvası, yaprak şöbiyet, dolama ve fıstık ezmesi gibi harika tatlılar sizleri bekliyor.

11) Küşlemeci Halil Usta

Küşleme denilince akla gelen ilk yerlerden biri Halil Usta’dır. Burada şiş bitince dükkân kapanıyor!

Eğer Halil Usta’da küşleme yemek istiyorsanız, saat 15:00’dan önce orada olmalısınız. Saat kaçırırsanız, kapalı kepenklerin arkasından dükkanı hayranlıkla izlemek zorunda kalabilirsiniz.

Halil Usta’nın sadece küşlemesi değil, salçalı tırnak pidesi, kaşık salatası ve soğuk ayranı da muhteşem.

12) Küşleme Kebaphan

Küşleme Kebaphan Antep

Gaziantep’in popüler kebapçılarından biri olan Küşleme Kebaphan, geniş bir alanda hizmet veriyor.

Burada Antep mutfağının ‘altı ezmeli’, ‘küşleme’, ‘terbiyeli küşleme’, ‘simit kebabı’ gibi nefis kebaplarını deneyimleyebilirsiniz.

13) Küşlemeci Mehmet Usta

Gaziantep’te kebapları ile ön planda olan mekanlardan biri Küşlemeci Mehmet Usta. Burada bol köpüklü ayranı bir kaseden kaşıkla içip, salatayı ortadan kaşıklayıp küşlemenin tadına tamamen varmak mümkün.

14) Bayazhan

Aynı zamanda ‘Kent Müzesi’ özelliğini taşıyan Bayazhan, geniş avlusunda hem alkol tüketebilir hem de lüks bir akşam yemeği yiyebilirsiniz.

15) Hışvahan

Gaziantep’in en yeni mekanlarından biri olan Hışvahan, şık bir akşam yemeği yemek isteyenler için de popüler bir adres. Buraya giderseniz mezelerinin tadına bakmanızı öneririm. Antep usulü kuru dolmaya meraklıysanız, ‘mıcık aşı’ adıyla bilinen cıvıklama mutlaka denemeye değer.

Bu geleneksel dolma, içine kuru patlıcan eklenerek pilav şeklinde servis ediliyor ve tadına doyamayacaksınız.

16) Mutfak Sanatları Merkezi

Belediyenin desteği ile açılan Mutfak Sanatları Merkezi’nde 250’den fazla geleneksel Antep yemeği dönüşümlü olarak menüde bulunuyor.

Meyveli kebapları ile öne çıkan bu merkezde; şiveydiz, yuvalama, alaca çorba, kabaklama, kuru dolma ve ekşili köfte gibi daha çok evlerde yapılan yöresel lezzetleri deneyebilirsiniz.

17) Yesemek

Antep yemeklerinin geniş bir yelpazede sunulduğu bir başka mekan da Yesemek Lokantasıdır. Burada beyran, şiveydiz, çağla aşı, içli köfte, ekşili ufak köfte, soğan kebabı, patlıcanlı kebap ve daha birçok lezzet sizi bekliyor.

18) Üçler Kebap Salonu

Akşam yemeğinden önce bir ara öğün olarak bir lahmacun yemek isterseniz, Antep’in en iyi mekânlarından biri olan Üçler Kebap’a yönelmelisiniz.

Bu lahmacun, çıtır hamuru ve tam kıvamındaki kıyması ile yediğiniz en iyi lahmacunlar arasında yer almayı kesinlikle hak ediyor.

Boşuna dememişler ‘Dünya bir ev olsa mutfağı Gaziantep olurdu’ çünkü Antep’te herkese hitap edecek bir restoran bulmak mümkün.

19) Koçak Baklava

Koçak’a girdiğiniz an mis gibi hamur kokusuyla sarılacaksınız. Buradaki özel kare baklavalar oldukça popüler. Her geçen gün artan Koçak Baklava’nın yaprak şöbiyeti de dikkat edilmesi gereken bir lezzet.

20) Çelebioğulları

Kuru baklava denince akla gelen yerlerden biri de Çelebioğulları. Eğer yolunuz buraya düşerse, midye baklavanın veya fıstıklı sarmanın tadına mutlaka bakın.

21) Zeki İnal Baklava

Gaziantep denilince ilk akla gelen şey baklava ve bu nedenle usta baklavacılar, kendilerine yenilik katmak adına farklı lezzetler deniyorlar. Zeki İnal Baklava da bunlardan biri. Farklı lezzetteki klasik şöbiyetini tatmadan gitmeyin!

22) Cumba Künefe

Gaziantep’te künefe, günden güne popülerlik kazanıyor ve şehrin simgesi olan baklavaya rakip olmaya başladı. Cumba’da tadacağınız lezzetler künefe ile sınırlı değil. Maraş’ın efsanevi dondurması ve Antep’in muhteşem kaymağıyla yapılan hasır, billuriye ve fıstıkzade gibi çeşitli tatlılar mevcut.

23) Özikizler Künefe

Gaziantep, Antakya’dan sonra hızla bir künefe diyarı olma yolunda ilerliyor ve burada lezzetli künefe tadabileceğiniz mekanlardan biri Özikizler Künefe. İstanbul ve Ankara’da şubeleri bulunsa da Gaziantep’teki tadı bir başka.

24) Katmerci Zekeriya Usta

Gaziantep denilince akla gelen tatlılardan biri de kahvaltıların vazgeçilmezi katmerdir. Katmerci Zekeriya Usta, Antep’in en tanınmış katmercilerindendir.

Tahini odun ateşinde pişen katmerin hamuru birçok mekâna göre daha kalın, bu detayı sipariş vermeden önce aklınızda bulundurun derim. Zekeriya Usta’nın muazzam lezzeti, onu hâlâ işinin başında tutan özverili çalışmasından kaynaklanıyor olabilir.

25) Katmerci Abdo Usta

Bu mekan da birçok Antep işletmesi gibi dededen devralınmış bir yer. Süt kaymağı ile zenginleştirilmiş bir katmeri, çok da bilinmeyen bir mekan tercih ederek yemek isterseniz Katmerci Abdo Usta’yı deneyebilirsiniz.

26) Metanet Katmer Salonu

Beyran’ın en bilinen adreslerinden olan Metanet Katmer Salonu’nun katmer salonu da mevcut. Hatta kahvaltıda beyran yiyip birkaç adım ilerlemeniz halinde katmer salonuna uğrayarak iki tatlıyı birden tatma şansına sahip olabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Yazılar

  • 6 May, 2025
Bursa’da güne harika bir başlangıç! Tarihi sokaklarda geleneksel lezzetleri ya da doğayla iç içe mekanlarda huzurlu bir sabah...
  • 21 Nis, 2025
Gastronomi turları, seyahat severlerin ilgisini çekiyor. Ülkemizin zengin mutfak kültürü ile dünya çapında öne çıkan gastronomi destinasyonlarına dalalım!
  • 20 Nis, 2025
Fransa’nın zengin mutfak kültürü, tarihi boyunca çeşitli etkileşimlerin buluşma noktası olmuştur. Fransız yemekleri, görsel bir şölen sunan lezzet...
  • 20 Nis, 2025
Fransa'nın zengin mutfak kültürü, tarih boyunca pek çok farklı lezzetin bir araya gelmesiyle şekil almıştır. Yüksek teknik ustalığıyla...