Türkiye’de Karların En Çok Yakıştığı 10 Dağ

En uzun geceden 21 Aralık’ın ardından, kış tüm yurtta etkisini sürdürmeye devam ediyor.
Başta Doğu illerimiz olmak üzere, Türkiye’de karların en çok sevildiği yerlerden 10 dağ manzarasını sizler için derledik.

Ağrı Dağı

Ağrı Dağı, 5165 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek zirvesidir.
Efsanelere ev sahipliği yapan bu dağın, Nuh’un gemisine ev sahipliği yaptığı söylenir. Dünya genelinden birçok dağ sporcusunun tırmanışlarına da ev sahipliği yapmaktadır.

Cilo Dağı


Türkiye’nin 2. en yüksek zirvesi olan Cilo Dağı, dört mevsim boyunca karıyla meşhurdur. Hakkari ilinin sınırları içinde yer alan dağ, 4135 metre rakıma sahiptir.

Süphan Dağı

Süphan Dağı, sönmüş bir volkan olup Anadolu’nun üçüncü en yüksek zirvesidir. Dağ sporcularının tırmanış için tercih ettiği Dağ, tırmanış sırasında Van Gölü’ne birçok güzel manzara sunmaktadır.

Kaçkar Dağları

Doğu Karadeniz sahilinde uzanan sıradağların adı Kaçkar’dır. Doğusundaki birçok zirve 3500 m yüksekliğe ulaşırken, batısı 2000 m’ye kadar yükselmektedir. En yüksek noktası 3932 m’dir. 1994 yılında milli park olarak ilan edilmiştir ve Rize il sınırları içindedir.

Erciyes Dağı

Kayseri’de bulunan Erciyes Dağı, eski bir volkanik dağdır ve 30 milyon yıl önceki patlamalarla Kapadokya’nın oluşumuna katkı sağlamıştır. 3917 metre yüksekliğe sahiptir ve artan turizm yatırımları sayesinde birçok yerli ve yabancı turisti çekmektedir.

Kızılkaya Dağı


Niğde ilinde yer alan Kızılkaya Dağı, 3767 metre ile Aladağlar Milli Parkı’nın zirve noktasıdır. En iyi tırmanış dönemi Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarıdır; kışın en çok yakıştığı dağlardan biri olarak altıncı sıradadır.

Artos Dağı

Güneydoğu Toroslar’ın devamında yer alan Artos Dağı, Van il sınırları içindedir. Dünyada az bulunan kelebek çeşitliliğine sahip olan bu dağ, trekking ve ekoturizm açısından öncü konumda olup her yıl doğaseverlerin akınına uğramaktadır.

Mercan Dağları

Munzur Dağları olarak da bilinen bu dağ, Doğu Anadolu bölgesinde Tunceli ve Erzincan illeri arasında yükselmektedir. Rakımı 3300 metreyi aşan Mercan Dağları, üzerinde birçok buzul gölü, çeşitli yabani hayvan türleri, sayısız çiçek ve göl barındırmaktadır.

Palandöken Dağı

Palandöken Dağı

3125 metre yüksekliği ile Palandöken Dağı, Erzurum il sınırlarında yer almaktadır. Spor ve kültürel tesisleri sayesinde her yıl binlerce kayak severi ağırlamaktadır. Erzurum’un simgesi konumundaki Palandöken, ülkemizin en uzun kayak pistine sahip merkezi olarak ön plana çıkmaktadır.

Uludağ

Bursa ilinde yer alan Uludağ, 2.543 metre yüksekliği ile Türkiye’nin en büyük kış ve doğa sporları merkezi olarak bilinir. Marmara Bölgesi’nin en yüksek dağı olan Uludağ, antik çağların tarihçisi Heredot’un “Olympos” adıyla anmıştır. Türklerin ele geçirmesinden sonra farklı isimler almış olan dağ, 1925 yılında Bursa Vilayeti Coğrafya Cemiyeti’nin girişimiyle “Uludağ” adını almıştır. Günümüzde düzenlenen kış sporları ile her yıl binlerce uluslararası turist çekmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Yazılar

  • 5 Tem, 2025
Her yıl tatil planı yaparken “Yine mi Bodrum?” gibi sorularla mı karşılaşıyorsunuz? Türkiye’nin gizli kalan tatil cennetlerini keşfedin!...
  • 4 Tem, 2025
Adıyaman, tarihi zenginlikleri ve eşsiz doğasıyla öne çıkar. Nemrut Dağı'ndan Cendere Köprüsü'ne, Arsameia'dan Eski Kahta Kalesi'ne keşfedilecek birçok...
  • 2 Tem, 2025
Balıkesir, temiz plajları ve doğanın güzellikleriyle dolu bir tatil cenneti. Altınkum, Sarımsaklı gibi plajlarında huzurlu bir deniz keyfi...
  • 1 Tem, 2025
Zamanda geriye gidebilseydiniz, nerelere gitmek isterdiniz? Topkapı Sarayı, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile sizi geçmişe çeker ve etkileyici...