Akdeniz ile Ege Denizi’nin kesişim noktasında yer alan bu ilçe, yerel ve evrensel kültür ile sanatın eşsiz bir karışımını sunarak ziyaretçilerini ağırlıyor.
Kültür, sanat ve spor bir araya geliyor
Datça, zengin deniz altı yaşamı ile de dikkat çekiyor. İlçede bulunan dalış merkezleri sayesinde, koylardaki deniz altı doğal yaşam da görülebiliyor.
Datça’nın tarihi durakları
Knidos Antik Kenti
Datça’ya 33 kilometre mesafede yer alan 2600 yıllık Knidos Antik Kenti, yarımadanın en uç noktası olan Tekir Burnu’nda, antik dünyanın önemli metropollerinden biridir.
Uzun bir gezi rotası sunan bu kenti ziyaret edenler, Yuvarlak Tapınak, Dionysos Stoası ve Tapınağı, Apollon Tapınağı, Bolukrates Çeşmesi ve yaklaşık 5000 kişi kapasiteli küçük tiyatro gibi görkemli kalıntıları görebilir.

Mehmet Ali Ağa Konağı
Datça’daki ilginç yapılardan biri olan, aslına uygun olarak restore edilen iki asırlık Mehmet Ali Ağa Konağı, bölge halkı tarafından “Kocaev” olarak adlandırılan, 200 yıllık bir kültürel miras niteliğindedir.

Datça mutfağı
Türkiye’nin en güzel ve lezzetli bademleri Datça’da yetişir. Nurlu, ak, Kababağ, Dedebağ, sıradağ ve dişli gibi çeşitleri bulunan Datça bademinin en kalitelisi Nurlu, kabuğu ile en kolay tüketilen ise dişli bademdir.
Ocak ayının ortalarında erken çiçek açan badem ağaçları, Şubat ayının ortalarında meyve vermeye başlar. Bademlerin çiçeklenmesiyle birlikte Datça, ziyaretçilerine görsel bir şölen sunar. Bu dönemde Datça’da “Badem Çiçeği Festivali” düzenlenir.
