Türkiye’den Limni Adasına Ulaşmanın Yolları
Limni Adası, Yunanca ismiyle Lemnos Adası, Ege Denizi’nin kuzey kesiminde, Çanakkale Boğazı’na yakın bir konumda durumaktadır. Limni Adası’na ulaşmanın alternatif yolları arasında, Midilli, Sakız, Kavala ve Sisam adalarından her gün düzenlenen feribot veya deniz otobüsü seferleri yer almaktadır. Selanik, Pire ve Dedeağaç’tan nadiren seferler düzenlenmekte olup, bu yollardan da Limni Adası’na ulaşım sağlanabilmektedir. En keyifli ulaşım şekli, Limni feribot bileti alarak deniz yolunu tercih etmektir. Ayrıntılara birlikte bakalım.
Hava yollarıyla ulaşım imkanı da mevcut. Atina, Selanik ya da Avrupa’nın birçok merkezinden direkt uçuşlar düzenlenmektedir. Yakın bir zamana kadar Türkiye’den direkt ulaşım imkanı bulunmayan bu merkezi, son dönemde artan popülaritesiyle birlikte Çanakkale’den seferler başlamaktadır. Limni Adası seyahatinizi planlarken, ihtiyaç duyduğunuz biletleri bilet.com adresimizden hızlı ve kolay bir şekilde temin edebilirsiniz. Bilet.com’un güvenli ödeme sistemi sayesinde tatil planlarınız aksamaz.
Limni Adası’na Vizesiz Giriş Mümkün Mü?
Limni Adası, Yunanistan’a bağlı bir ada olduğu için vizesiz giriş imkanı bulunmamaktadır. Ancak Türk vatandaşlarının Yunan Adaları’na girişlerini kolaylaştıran kapı vizesi hizmeti mevcuttur. 15 gün boyunca Yunan Adaları’nda konaklama imkanı sunan kapı vizesini, ada girişlerindeki yetkililerden almanız mümkündür. Adanın girişinde bu işlemler nedeniyle bazı yığılmalar ve gecikmeler yaşanabilse de, sunduğu kolaylıklar açısından kapı vizesi oldukça avantajlıdır.
Limni Adası’nda Görülmesi Gereken Yerler
Limni Adası, tipik Ege kasabalarındaki atmosferi yansıtan, tarihi ve doğal güzellikleri ile birlikte muhteşem plajlarıyla tatilcileri büyüleyen bir destinasyondur. Ada genelinde keşfedilmeyi bekleyen pek çok yer bulunmaktadır. Dört ana yerleşime sahip olan adada 30’dan fazla küçük yerleşim yeri de bulunmaktadır. Her bir sokağı, her bir plajı keşfetmeye değer olan bu adada, mutlaka görmeniz gereken yerler şunlardır: Panagia Kakaviotissa Kilisesi: Ada üzerinde yaygın olarak Hristiyanlık inancına tanık olabileceğiniz birçok kilise bulunmaktadır.
Bu kiliseler arasında mutlaka görmeniz gerekenlerden biri; Panagia Kakaviotissa Kilisesi. Çatısının olmaması, bu kilisenin diğerlerinden ayıran en önemli özelliğidir. Sigri Köyü: Diğer yerleşim merkezlerine göre öne çıkan özelliği, taşlaşmış ağaçlarla dolu olmasıdır. Yaklaşık 20 milyon yıllık bir geçmişe sahip olduğu düşünülen bu taşlaşmış ağaçlar, bir volkanik patlama sonucunda kül ve çamurla anında kaplanmıştır. Ağaçların yanmadan, hemen taşlaştığı bilinmektedir.
Hephastia Antik Kenti: Adanın en büyük yerleşimi olan bu merkezin, yüzlerce yıl önce dini bir merkez olduğu bilinmektedir. Halen kazı çalışmalarının devam ettiği antik kent hakkında daha kesin bir bilgi henüz edinilmemiştir.